• Hem
  • Yh högskola och gymnasium
  • Gymnasieingenjör

Det här är en helt ny utbildning och den är unik i Sverige.

Ängelholms gymnasieskola och Trafikverksskolan bedriver tillsammans en utbildning som riktar sig till dem som vill gå ett fjärde tekniskt gymnasieår med inriktning järnväg. Utbildning omfattar 900 poäng och leder till en examen som gymnasieingenjör.

Utbildningen som är en frivillig fortsättning på teknisk gymnasielinje är CSN-berättigande och har riksintag. Man kan söka till utbildningen fram till det år man fyller 22 år.

Under det fjärde året kommer eleverna bland annat att få god järnvägskunskap och utbildning i CAD och BIM. Målet är att eleverna ska kunna arbeta ute hos konsultföretagen, med främst CAD och BIM, inom olika järnvägsprojekt.

Det fjärde året är en bra grund för att komma direkt ut i arbetslivet men är också en bra start för dig som vill läsa vidare på universitet och högskola. En naturlig fortsättning kan vara att utbilda sig till Järnvägsingenjör, en högskoleingenjörsutbildning som genomförs av Lunds Tekniska Högskola i samarbete med Trafikverksskolan. Läs mer om utbildningen på Ängelholms gymnasieskolas hemsida. Från den sidan görs också ansökan.