Skip Navigation Links

Nyhetsarkiv

Här hittar du tidigare publicerade nyheter. Arkivet är sorterat efter publiceringsdatum.

Utbildningsnytt #131

2017-09-22

Nu är det dags för ännu ett utbildningnytt. Denna gång presenteras kurser som Olyckplatsansvarig, Spårsvets, Ibruktagandeledare, Faktainsamlare och Allmän järnvägsteknik för tekniker.
Samtidigt flaggar vi för vår medverkan på Nordic Rail, Nordens största järnvägsmässa. Den äger rum 10-12 oktober i Jönköping.
Utbildningsnytt #131


Utbildningsnytt #130

2017-09-07

I senaste utbildningsnytt kan du läsa om olika typer av vägrelaterade kurser såsom detaljprojektering av gata/väg, utforma gaturummet med VGU-guiden och hur man arbetar med väg- och gatubelysning enlig VGU-guiden. Dessutom har vi platser kvar på kursen Allmän järnvägsteknik för tekniker.
Läs utbildningsnytt #130


Bus Rapid Transit

2017-08-23

Du har väl inte missat att vi kör en ny kurs om BRT - Bus Rapid Transit nu i september? Har du det finns det fortfarande några platser kvar. Läs informationsbladet nedan och skicka in din anmälan senast den 30 augusti.
Läs om BRT-kursen här


Nu kör vi!

2017-08-21

Efter sommaren drar nu verksamheten på skolan i gång för fullt igen. I fredags samlades personalen för kickoff, hemmagrillade hamburgare och tuff kubbturnering stod på agendan.
Denna vecka startar, förutom ordinarie kurser, även utbildningarna till YH-tekniker, gymnasieingenjör och järnvägsingenjör.
Bilden: Vinnarlaget i årets kubbturnering Johan, Bengt, Malin A och Peter O.Kundtidningen utbildaren

2017-06-26

Årets andra tidning har nu lämnat pressarna. Har du inte fått ett eget exemplar finns här en digital version för dig att bläddra i.
Läs tidningen genom att klicka här!


Kapning & Slipning av rälsmaterial

2017-06-22

Behöver du kunskaper för att kunna kapa och slipa rälsmaterial?
Mellan den 14 augusti och den 1 september kan du lära dig arbetet på Trafikverksskolan i Ängelholm. Efter kursen har du mycket goda praktiska kunskapar och är redo att gå ut och utföra arbetet i skarp anläggning.
Läs mer om kursen och anmäl


Utbildningsnytt #129

2017-06-22

I utbildningsnytt denna vecka finns information om kurser med inriktning mot spårsvets, vinterväghållning, trafiksäkerhet på järnväg och signalprojketering. Läs också om den nya kursen Bus Rapid Transit som genomförs i september.
Klicka här för att läsa utbildningsnytt!


Alla har fått jobb!

2017-06-02

Ett gott gäng nyutexaminerade signal- och kontaktledningstekniker samlades på skolan för att få sina examensbevis. Från LIA:n berättade de om givande erfarenheter inom nybygge, förebyggande underhåll och akut felsökning. Samtliga är nöjda med sitt yrkesval och alla har fått jobb inom järnvägen. GRATTIS!

Är du nyfiken på utbildningen? Fram till den 11 juni kan du söka in.
Läs mer om utbildningen till järnvägstekniker


Utbildningsnytt #128

2017-06-01

I veckans nummer av Utbildningsnytt kan du läsa mer om kurser för Elsäkerhetsledare för banarbete, Vinterväghållning, Linjeblockering, Kontaktledning del 3, Rälsskarvning och den nya kursen BRT - Bus Rapid Transit.
Läs utbildningsnytt #128


Förlängd ansökningstid till YH-tekniker

2017-05-30

Du kan fortfarande söka till den ett-åriga utbildningen Järnvägstekniker.
Arbetsgivarna söker efter utbildade tekniker, så arbetsmarknaden är mycket god.
Du väljer mellan att plugga till signaltekniker och kontaktledningstekniker.
Sista ansökningsdag är förlängd till den 11 juni!
Läs mer om utbildningen till järnvägstekniker


12345678910...