trafikverket


Trafikverksskolan beviljas tre nya Yh-utbildningarTrafikverksskolan, Trafikverkets utbildningsenhet och en av Sveriges ledande utbildare i infrastruktur, får samtliga Yh-utbildningar beviljade av Myndigheten för yrkeshögskolan. Förutom utbildningarna inom signal- och kontaktledningsteknik kommer Trafikverksskolan också starta en ettårig Yh-utbildning i banteknik under hösten 2019.

- Det är fantastiskt att vi blivit beviljade 100% av de järnvägstekniska utbildningar vi sökt, och jag är oerhört stolt över våra medarbetare som varit med och gjort detta möjligt. Extra roligt är såklart att vi på nytt kan starta upp Yh-utbildningen inom banteknik. Detta stärker oss som utbildningsanordnare och ”sektorsdragare” för branschen, säger Tony Helm, resultatenhetschef på Trafikverksskolan.

I den unika järnvägsmiljön på Trafikverksskolans campusområde i Ängelholm har järnvägstekniker och lokförare skolats i över 60 år. De senaste åren har Trafikverksskolan utbildat signal- och kontaktledningstekniker genom sitt ettåriga Yh-program och fick 2018 beviljat att åter starta upp lokförarutbildningen. Idag tar skolan ännu ett steg i rätt riktning genom att addera en fjärde Yh-utbildning till sitt utbud och bidrar på så vis till att motverka den rådande kompetensbristen inom järnvägssektorn.För mer information kontakta:

Tony Helm
Resultatenhetschef på Trafikverksskolan

tonny.helm@trafikverket.se
010-124 30 48

För fler bilder kontakta:

Linn Andersson
Kommunikatör på Trafikverksskolan

linn.a.andersson@trafikverket.se
010-124 30 32