trafikverket
 • Utbildningar
 •  / 
 • Gymnasieingenjör
 • Ung man väntar på tåget på perrongen i solnedgången

  Gymnasieingenjör

  Dörren till en värld av möjligheter öppnas efter ett fjärde teknikst år på gymnasiet.

  Om utbildningen

  I samarbete med Ängelholms Gymnasieskola erbjuder vi ett fjärde tekniskt år på teknikprogrammet. Inriktningen är såklart järnväg! I en unik järnvägsmiljö på vår stora övningsanläggning i Ängelholm har du tillgång till bangård med spår, järnvägsfordon, järnvägsmuseum och inte minst kunniga och erfarna lärare. I utbildningen ingår såväl praktiska som teoretiska moment inom bland annat järnvägsteknik, ledarskap, ekonomi och juridik.  Karriär

  Vill du öppna dörren till en värld av möjligheter genom att endast läsa ett extra år på gymnasiet? Då ska du välja ett fjärde tekniskt år på teknikprogrammet med inriktning järnväg.

  Efter detta fjärde gymnasieår är du redo att arbeta som projektör inom järnvägen hos Trafikverket eller hos ett konsultföretag. Du kan också välja att läsa vidare till järnvägsingenjör på Lunds Tekniska Högskola.  Behörighet

  För att du ska bli antagen till utbildningen behöver du ha en teknikexamen på gymnasienivå och inte vara äldre än 22 år det året du påbörjar utbildningen.

  Läs mer om utbildningen, behörighet och antagningsprocessen på Ängelholms gymnasieskola
  Gymnasieingenjör Miranda Gustavsson

  "Det här är för tusan framtidens transportmedel! Jag är jättenöjd med att plugga järnväg och ser fram emot att vara med och arbeta med att projektera framtidens järnväg och då står projektering av kontaktledning högst på listan.”
  /Miranda Gustavsson, blivande gymnasieingenjör

  Vilken utbildning passar dig bäst?
  Testa järnvägskompassen!

  JÄRNVÄGSKOMPASSEN


  Folder Gymnasieingenjör i pdf-format