trafikverket


Vad gör vi


Vi levererar utbildningstjänster till Trafikverket samt väg- och järnvägsutbildningar till Trafikverket och övriga privata aktörer på den skandinaviska marknaden. Dessutom erbjuder vi utbildningar på gymnasie-, yrkeshögskole- och högskolenivå.

I vårt kursutbud har vi över 500 kurser och varje år genomförs över 1000 lärarledda kurstillfällen för 10 000 kursdeltagare på fler än 50 olika orter runt om i Sverige. Vi erbjuder även ett stort antal digitala kurser som årligen genomförs av fler än 70 000 personer från såväl Trafikverket som den privata väg- och järnvägsbranschen.

Vårt uppdrag
Vi levererar utbildningstjänster till Trafikverket samt väg- och järnvägsutbildningar till Trafikverket och övriga privata aktörer på den skandinaviska marknaden.

Våra mål
• Vi har utbildningar för kunden i centrum
• Vi är en attraktiv arbetsplats
• Vi är ekonomiskt hållbara

Unik järnvägsanläggning i Ängelholm
I anslutning till Trafikverksskolans huvudkontor i Ängelholm finns en unik järnvägsanläggning där du som studerande har tillgång till allt från bangård, spår och växlar, svetsanläggning, järnvägsfordon, simulatorer, markspann och signalbana. Förutom en fysisk studiemiljö i Ängelholm erbjuder vi väg- och järnvägsutbildningar på flera orter runt om i Sverige. Dessutom har vi ett stort antal digitala kurser som du kan gå varsomhelst, närsomhelst via vår lärplattform Trafikverksskolan.

Med örat mot vägen och rälsen
I vår vardagliga verksamhet arbetar vi även nära den externa väg- och järnvägsbranschen. Vi strävar också efter regelbunden dialog med våra kunder, kursdeltagare, medarbetare, samarbetspartner och presumtiva intressenter. Den här tvåvägskommunikationen är mycket viktig för att vi ska kunna leverera utifrån ett hållbart och kvalitativt helhetsperspektiv och utvecklas i takt med samtiden.