trafikverket


FAQ


Här kan du läsa om och få svar på några av de vanligaste frågorna om Trafikverksskolans digitala tjänster såsom lärplattform och kursmaterialportaler.


Hur loggar jag in i Trafikverksskolans lärplattform?
Svar: Du som gått en kurs hos oss efter 2018 har med största sannolikhet redan ett konto i Trafikverksskolans lärplattform kopplat till ditt företag, så länge vi haft ditt fullständiga personnummer (12-siffror) registrerat hos oss sedan innan. Tafikverksanställda väljer Trafikverkskonto (AD) medan övriga väljer Mobilt Bank-ID för att komma in i lärplattformen. Läs mer om inloggning här.

Tänk på att från trafikverksskolan.se och Mina sidor välja Mina kurser. för att komma till Trafikverksskolans lärplattform där du bokar och genomför dina kurser. Väljer du i stället Mina eTjänster kommer du till våra portaler där du i vissa fall hämtar kursmaterial som inte finns i lärplattformen.Varför får jag upp en vit sida när jag loggat in med BankID
Svar: Detta beror troligtvis på att vi inte har ditt fullständiga personnummer registrerat i vår lärplattform eller att du inte har ett användarkonto hos oss. Kontakta oss så hjälper vi dig.Jag har inte BankID, hur kan jag logga in?
Svar: Har du inte Mobilt BankID kan du ansöka om ett så kallat externt användarkonto hos Trafikverket. Detta externa användarkonto används för att exempelvis logga in via trafikverket.se och projektportalen. Kontakta din uppdragsgivare på Trafikverket för att få hjälp att ansöka om ett externt användarkonto. När du har ett sådant konto kontaktar du oss så registrerar vi dig i vår lärplattform.

Är du utländsk medborgare eller av annan anledning saknar svenskt person- eller samordningsnummer? Kontakta oss så hjälper vi dig. Läs mer om alternativ inloggning här.Var hittar jag mitt kursbevis för avklarad kurs?
Svar: Inne på kurssidan högst upp syns en grön ruta när du är helt klar med kursen. Där finns också en knapp "Hämta intyg/betyg" som du klickar på för att ladda ner ditt kursbevis. Läs mer om hur du gör i vår användarguide.Hur hittar jag Skypelänken till min distanskurs?
Svar: Antingen loggar du in på Trafikverksskolan och söker upp kursen du ska gå bland dina pågående aktiviteter. På kurssidan ser du tillfället du är bokad till och en länk till distanskursen. Du hittar också länken i din kallelse. Läs mer om hur du gör i vår användarguide.Hur kommer jag åt det digitala testet jag ska göra på min kurs?
Svar: Antingen loggar du in på Trafikverksskolan och söker upp kursen du ska gå bland dina pågående aktiviteter. På kurssidan ser du alla de aktiviteter du ska genomföra för att bli klar med kursen, även digitala test om sådana finns på din kurs. Läs mer om hur du gör i vår användarguide.Var hittar jag kursvärderingen?
Svar: Antingen loggar du in på Trafikverksskolan och söker upp kursen du ska gå bland dina pågående aktiviteter. På kurssidan ser du tillfället du är bokad till där finns också en länk till kursvärderingen. Du får också en påminnelse via mejl med länk direkt till kursvärderingen . Läs mer om hur du gör i vår användarguide.Varför fungerar inte min Lärtorgsinloggning i Trafikverksskolans lärplattform?
Svar: Trafikverkets grundkrav är att alla användare i våra IT-system ska vara personliga och identifierade. I vår gamla lärplattform Lärtorget, krävde vi i vissa fall inte fullständigt personnummer på våra kursdeltagare vilket både gick emot Trafikverkets grundkrav och dessutom skapade en massa användardubbletter som gjorde våra kursdeltagares kurshistorik snårig att hålla koll på. Har du haft ett konto på Lärtorget som inte haft ett komplett personnummer (12 siffror) behöver du skapa ett nytt konto i vår nya lärplattform Trafikverksskolan. Lärtorget finns kvar som ett arkiv vilket gör att vi alltid kan hjälpa dig få tag i gamla kursbevis och kurshistorik om du skulle behöva.Varför kan jag som Trafikverkare bara välja BankID som inloggningssätt?
Svar: Har du en gång valt bankID cachas detta valet. För att få tillbaka Trafikverksinloggningen behöver du rensa cachen i din webbläsare.Mitt företag har inget företagskonto hos er, hur kan vi bli kunder?
Svar: För att kunna boka sig på och gå kurs hos oss behöver ditt företag ett företagskonto och du som kursdeltagare behöver ett användarkonto. En ansvarig beställare på ditt företag behöver därför fylla i detta formulär så att vi kan skapa en företagsprofil åt er. När er företagsprofil är skapad kan ditt företag själv registrera nya medarbetare med hjälp av en självregistreringskod som ni begär i samband med registreringen.

Har du ett utländskt företag eller saknar din medarbetare svenskt personnummer? Kontakta oss så hjälper vi er.

Hittar du inte svaret på din fråga här? Kontakta oss så hjälper vi dig.

010-124 30 30

trafikverksskolan@trafikverket.se