trafikverket
 • Våra Kurser
 •  / 
 • Väg
 •  / 
 • Säkerhet


 • Väg - Säkerhet

  Vägen kan vara en farlig arbetsplats, därför är det extra viktigt att alla som arbetar där har rätt utbildning i säkerhetsfrågor. För att förhindra olyckor med såväl vägarbetare som trafikanter kan du som arbetar på vägen genomgå ett antal trafiksäkerhetsutbildningar hos oss på Trafikverksskolan.


  * Arbete på väg - steg 1

  * Trafikverket som arbetsgivare och du som medarbetare råder under arbetsmiljölagens krav på kunskaper om arbetets risker och hur risker ska undvikas kopplat till arbete i trafikerad miljö som är klassat som särskilt farligt. Exempel på sådana funktioner är olycksutredare, handläggare av dispenser och ledningstillstånd, miljöspecialister etc. I upphandlad verksamhet inom ”arbete på väg” berörs bl.a. projektingenjörer, projektledare, specialister, kontrollanter och trafikingenjörer av dessa krav.

  1 dag  Arbete på väg - steg 2.1 och 2.2

  Behöver du rätt kompetens kring certifierings- eller utbildningskrav för dig eller din personal som utför säkerhetsprioriterade arbeten? Då är Arbete på väg steg 2.1 och 2.2 rätt kurs för dig.

  2 dagar

  Arbete på väg - grund (under utveckling)

  I avvaktan på att en ny utbildning inom Arbete på väg (APV) ska tas fram hänvisar vi till det självstudiematerial som finns i det interna arbetsrummet inom detta område. Se blå länk längst ner på sidan för att hitta självstudiematerialet. Observera att detta material är för självstudier eller lärande i grupp, dvs det är per definition EJ en ren utbildning. Har du frågor rörande innehållet, ta kontakt med Fredrik Nilsson (UHba), Jan Backman (PLnpna) eller Elisabeth Lunman (PLnpna).


  Ordnings- och skyddsregler för komplexa väganläggningar (Stockholm) - repetitionskurs

  * Välkommen till repetitionsutbildningen som vänder sig till dig som tidigare genomfört den lärarledda utbildningen "Ordnings- och skyddsregler för Trafikverkets komplexa anläggningar". Observera att denna repetitionsutbildning endast omfattar komplexa väganläggningar i region Stockholm.


  Ordnings- och skyddsregler för komplexa väganläggningar (Göteborg) - repetition

  * Välkommen till repetitionsutbildningen som vänder sig till dig som tidigare genomfört den lärarledda utbildningen "Ordnings- och skyddsregler för Trafikverkets komplexa anläggningar". Observera att denna repetitionsutbildning endast omfattar komplexa väganläggningar i region Väst.