trafikverket


Trainee - ett steg in i framtiden

Sedan i september är Trafikverkets traineeprogram i gång. 20 traineer har därmed påbörjat en intressant och givande karriärväg inom Trafikverket. Traineeprogrammet formas varje år efter de rekryterades olika kompetenser och det sträcker sig över 12 månader. Upplägget består av två delar, en gemensam och en individuell.
Den gemensamma delen innefattar besök på Trafikverkets olika avdelningar och utbildningsinsatser.
Bland annat har traineerna fått grundläggande kunskaper inom väg och järnväg på Trafikverksskolan i
Ängelholm. Den individuella delen baseras däremot på befattning och geografiska placering och planeras tillsammans med trainee, chef och handledare.

Madelene Sandbom kommer från Östersund och är byggingenjör. Hon är en av traineerna som nu påbörjat sin resa inom Trafikverket. Med sin
byggtekniska bakgrund sökte hon tjänsten som Bro- & tunnelspecialist inom avdelningen Underhåll, ett val hon inte ångrar.

– En tjänst som trainee passade mig bra, här få jag prova på, för att bättre veta vad jag ska inrikta mig på. Jag kikade runt på olika traineeprogram och fick tips om Trafikverkets. Tjänsten lät spännande och intressant så jag sökte. Nu har jag flyttat till Stockholm och trivs mycket bra. Jag har hamnat helt rätt. Jag ser helt klart en framtid inom Trafikverket, säger Madelene.